Basisschool 't Alberreke

De nieuwe voorbouw van een bestaand schoolgebouw staat als een herenhuis in de residentiĆ«le 19de eeuwse straat. Het gelijkvloers is opengeknikt en trekt het voetpad naar binnen.  De erker beslaat, anders dan bij de buren, de volledige gevelbreedte.  Zo verraadt de stadsgevel voorzichtig zijn publieke programma. Door zijn geleding en witte kleur voegt hij zich in de rij, het metselverband en de raamindeling refereren vaag aan het herkenbare beeld van het naoorlogse schoolgebouw.

Het bestaande schoolgebouw van het 'Alberreke' omsluit een speelplaats binnenin het bouwblok. De specifieke driehoekige vorm van de speelplaats en het uitdrukkelijke stedelijke karakter van de gevels verlenen de speelplaats het karakter van een openbaar plein. Het gelaat van de school aan de buitenzijde ontbreekt nog.

De nieuwe voorbouw van het bestaande schoolgebouw staat als een herenhuis in de residentiƫle 19de eeuwse straat. Het gelijkvloers is opengeknikt en trekt het voetpad naar binnen wat ervoor zorgt dat het openbaar domein het bouwblok inloopt. Het openbaar karakter van de speelplaats wordt hierdoor bevestigd. De erker beslaat, anders dan bij de buren, de volledige gevelbreedte. Zo verraadt de stadsgevel voorzichtig zijn publieke programma.

De nieuwbouw is een gebouw met vijf bouwlagen aan de straatzijde. Het is de ambitie van het project om zoveel mogelijk functies onder te brengen in de nieuwbouw zodat de karaktervolle speelplaats maximaal gevrijwaard blijft.